Näytä kaikki

  Tutustu valtuutettuihimme: Niina Alho

  1. Kuka olet?

  Olen syntyperäinen piikkiöläinen ja kouluikäisen tytön äiti. Koulutukseltani olen terveystieteiden maisteri, sairaanhoitaja ja lähihoitaja. Olen työskennellyt monipuolisissa hoitotyön tehtävissä eri-ikäisten ihmisten parissa. Tällä hetkellä työskentelen Kaarinan kaupungilla rekrytointisuunnittelijana, joten Kaarina on minulle rakas ja tuttu paikka.

  Olen aina ollut aktiivinen yhdistys- ja järjestötoimija. Lisäksi poliittinen päätöksenteko on ollut mielenkiintoinen tutkimuskohde jo opintojeni aikana. tutkin erityisesti tiedon hyödyntämistä poliittisessa päätöksenteossa. Uskon, että tutkimustiedon tulisi tukea päätöksentekoa tiiviimmin, koska vain silloin on mahdollista tehdä perusteltuja arvovalintoja. On helppo arvioida asioita rahassa, mutta harvoin muistetaan arvioida esimerkiksi talouspoliittisten vaikutusten inhimillisiä kustannuksia.

  2. Luottamustoimesi?

  Kaupungin valtuutettu 6/2017-
  Kaupunginhallituksen jäsen 6/2017-
  Kaupunginhallituksen edustaja vapaa-ajanlautakunnassa 6/2017-
  Kaarinan SDP:n kunnallisjärjestön puheenjohtaja 1/2018-
  Varsinais-Suomen SDP:n piirin puheenjohtaja 1/2020-

  3. Miksi olet mukana päätöksenteossa?

  Kun lähdin mukaan, niin minua harmitti, niin monet päätökset ja leikkaukset jotka kohdistuivat lapsiin. Lapsivaikutusarviointeja ei ollut käytetty ja perusteet päätöksiin oli usein taloudellisia. Muutenkin olen itse mieluummin mukana tekemässä, kuin sivussa valittamassa ja siksi olen lähtenyt mukaan politiikkaan. Tästä on tullut minulle tärkeä ja mieluisa harrastus, koska olen aidosti päässyt muuttamaan politiikan suuntaa.

  4. Mikä on parasta Kaarinassa? Mitä tulisi kehittää?

  Kaarinassa on monia hyviä asioita, mutta meidän pitää tulevaisuudessakin pitää huolta siitä, että Kaarina edelleen kehittyy ja pitää kaikista ihmisistä huolta.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *