Valtuustoaloite: Tarjotaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaikille kuntamme nuorille kesätyöpaikka
14.3.2017
Tiedonkulku paremmaksi ja yksinkertaisemmaksi kodin ja päiväkodin välillä
25.4.2017
Valtuustoaloite: Tarjotaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaikille kuntamme nuorille kesätyöpaikka
14.3.2017
Tiedonkulku paremmaksi ja yksinkertaisemmaksi kodin ja päiväkodin välillä
25.4.2017
Näytä kaikki

Hovirinnan koulusta

Julkaistu ensimmäisen kerran 29.4.2017.

Hovirinnan koulun sisäilma puhuttaa Kaarinassa tällä hetkellä. Vanhemmat ovat oikeutetusti huolissaan lastensa terveydestä, koulun henkilökunta kokee huolta paitsi omasta terveydestään, myös mahdollisuudesta harjoittaa ammattiaan. Huolet ovat syvenneet puutteellisen tiedonkulun vuoksi ja siitä syystä keskustelua käydään nyt erittäin tulehtuneissa olosuhteissa.

Luottamushenkilöiden, poliittisten päättäjien, tulee perustaa päätöksensä parhaaseen saatavilla olevaan tietoon, ei mielipiteisiin tai muuhun agendaan vedoten.

Tähän mennessä paras saatavilla oleva tieto on kertonut, että sisäilmaongelmia on. Niiden lähteet on löydetty, korjaussuunnitelma on tehty, korjaukset on aloitettu ja niitä viedään parhaillaan läpi. Korjausten ja saneerausten tehoa ei ole vielä päästy todentamaan, koska ne ovat kesken.

Nyt, vanhempien ja koulun henkilökunnan aloitteesta virinneen keskustelun myötä, on uudelleen arvioimisen aika. Ja se arviointi tulee tehdä tietoon, ei mielipiteisiin tai mutuun perustuen.

Kaarinan Demareiden kuntavaaliohjelmassa yksi pääkohdista oli:

”Kaarinassa laadukkaat ja terveelliset kasvu- ja oppimisympäristöt: 

Koulujen ja päiväkotien terveellinen sisäilma turvataan jatkuvalla rakennusten ja laitteiden kunnossapidolla, peruskorjauksilla ja tarvittaessa uudisrakennusinvestoinneilla”.

Olemme siis sitoutuneet jo omassa ohjelmassamme toimimaan terveellisten opetus- ja työympäristöjen puolesta.

Tutkimukset tämän hetkisestä tilanteesta tulee tehdä niin, että kaikki osapuolet voivat niihin luottaa. Ja näiden tutkimusten perusteella tulee tehdä toimenpidepäätökset. Nämä asiat pitää kuitenkin päättää oikeissa päätöksentekoelimissä, ei facebook keskusteluissa tai muissa epävirallisissa tilaisuuksissa. Siksi katsomme, että puolueiden tulisi pidättäytyä tässä vaiheessa esittelemästä toimenpidesuunnitelmia, jotka perustuvat puutteelliseen tietoon tai pelkkään mielipiteeseen. Se olisi vastuullista päätöksentekoa.

Ymmärrämme vanhempien ja henkilökunnan huolen ja meille terveys on aina etusijalla. Terveys, turvallisuus ja taloudellisuus huomioon ottaen, on löydettävä kestävä ratkaisu Hovirinnan koulukiinteistön osalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.