Hovirinnan koulusta
4.4.2017
Liikenneturvallisuutta kuntalaispalautteen innoittamana
10.6.2017
Hovirinnan koulusta
4.4.2017
Liikenneturvallisuutta kuntalaispalautteen innoittamana
10.6.2017
Näytä kaikki

Tiedonkulku paremmaksi ja yksinkertaisemmaksi kodin ja päiväkodin välillä

Jos esikoisesi on koulussa ja kuopus päiväkodissa, tulet pohtineeksi vaikkapa näitä asioita: Koska oli kevätjuhla? Milloin kesälomakysely pitikään palauttaa? Ja missä se lomake on, jolla ilmoitus tuli tehdä? Mihin sairaspoissaolo pitikään ilmoittaa? Vanhemman lapsesi kohdalta vastaus on selvä, avaat Wilman ja kaikki tieto, sekä tuleva, että lähtevä, löytyy samasta osoitteesta. Nuoremman kanssa asia on toisin. Joudut selaamaan sähköpostihistoriaasi, kaivamaan sitä keittiöradion vieressä olevaa paperikasaa ja viimein kysymään puolisolta.

Siksi Kaarinan Demarit ovat tehneet valtuustoaloitteen 24.4.2017, että Kaarinassa siirryttäisiin käyttämään kodin ja päiväkodin välisessä viestinnässä Wilma-tietojärjestelmää.

Tämä järjestelmä on käytössä kouluissa ja varhaiskasvatuksessa esikoululaisten osalta. Päiväkodin ja vanhempien välinen viestintä on kirjavaa ja tapahtuu sähköpostilla, paperikirjeillä ja osin tekstiviesteillä. Jotta tiedonkulku kotien ja päiväkodin välillä paranisi, esitämme siirtymistä yhden järjestelmän käyttöön koko varhaiskasvatuksen ja oppivelvollisuuden ajaksi.

Kasvatushenkilökunnan keskuudessa Wilma mielletään käteväksi ja käytännölliseksi tavaksi viestiä vanhempien kanssa, lisäksi etuna on se, että lapsen koko historia kulkee Wilman mukana ”yksissä kansissa” koko hänen opintopolkunsa ajan. Jo päiväkodissa lapsille laaditaan yksilöllisiä varhaiskasvatussuunnitelmia ja siirtyminen yhteiseen järjestelmään koulumaailman kanssa helpottaisi näidenkin tietojen siirtymistä saumattomasti eteenpäin, seuraavalle portaalle opin tiellä.

Ja koska kaikessa pitää ottaa myös talous huomioon, toisi Wilmaan siirtyminen enemmän säästöä kuin lisäkulua. Järjestelmä on jo laajasti käytössä ja käyttökouluttajia löytyy runsaasti kaupungin omista työntekijöistä. Lisäksi turha papereiden lähettäminen ja arkistoiminen jäisi historiaan, kun kaikki tiedostot ovat tallennettuna sähköisesti tietojärjestelmään.

Haasteet salassapitovelvollisuuksista pitää selvittää ja ottaa huomioon, mutta ne eivät ole ylitsepääsemätön este muutoksen tekemiselle.

Ennen kaikkea me aloitteen tekijät näemme tämän tapana yksinkertaistaa tiedonkulkua kodin ja varhaiskasvatuksen välillä.

Turun kaupunki siirtyi käyttämään Wilmaa ensimmäisenä kaupunkina Suomessa jo 2015 ja kokemukset ovat olleet pääsääntöisesti hyviä, niin hyviä, että useat kaupungit ympäri Suomen valmistelevat muutosta jo omalta kohdaltaan. Me Kaarinassa olemme tottuneet olemaan digiloikan kärkipäässä, joten ollaan sitä tässäkin asiassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.