Liikenneturvallisuutta kuntalaispalautteen innoittamana
10.6.2017
Näytä kaikki

Kaarinalaisten kehitysideat ovat ihmisen kokoisia

Kaarinan Demarit osallistuivat Piikkiö-päivään 20.5. tuomalla paikalle teltan, kahvitarjoilun, punaisia ruusuja, ilmapalloja, sekä onnenpyörän. Teltta, kahvi, ilmapallot ja ruusut ovat perinteitä, mutta mukana ollut onnenpyörä oli ihan tätä tapahtumaa varten rakennettu.

Itse pyörän rakentamisesta, maalaamisesta ja varsinkin painotuksen hienosäädöstä riittäisi monta tarinaa, mutta jätetään ne rakennusmestarina hääräilleen Juuso Ranteen muistelmiin. Niistä löytynee ko. projektille oma lukunsa. Siirrytään suoraan toimintaan.

Yleisin kysymys, jota meille paikalla olleille demareille esitettiin, oli ”mitä tuon pyörittäminen maksaa?”.Rahallista korvausta emme tietenkään perineet, mutta ihan ilmaiseksi pyörä ei pyörinyt. Onnenpyörän vieressä oli nimittäin tyhjiä papereita, kynä ja aloitelaatikko, johon piti kirjoittaa joku kehityskohde, jota Kaarinassa pitäisi tulevien kuukausien ja vuosien aikana edistää. Koska palkintoina oli mittavasti makeisia (ja terveellisiä omenoita) kiinnosti pyörittäminen paljon lapsia, joille annettiin mahdollisuus myös piirtää haluamansa kehitysidea.

Pikaisenkin laatikon tonkimisen perusteella voidaan sanoa, että kehitysideat ovat konkreettisia, monet toteuttamiskelpoisia pienelläkin vaivalla, mutta ennen kaikkea, ne ovat ihmisen kokoisia. Niissä ei puhuta budjetin tasapainottamisesta, tuntikehyksen muokkaamisesta, tai muusta vaikeasti hahmotettavasta kokonaisuudesta. Nämä isotkin kokonaisuudet liittyvät kuntapäättämisen arkeen ja niihin demariryhmä tulee ottamaan kantaa ja osaa vastuullisena ja aloitteellisena ryhmänä, mutta niin tulemme edistämään myös näitä ihmisten meille uskomia aloitteitakin.

Kaikki ne tullaan lukemaan, kirjaamaan ja sitten tutkitaan, miten saisimme mahdollisimman monta niistä vietyä päätökseksi asti. Eikä pelkästään päätökseksi, vaan konkreettiseksi toimenpiteeksi, jotta kaikilla kaarinalaisilla olisi taas vähän parempi kaupunki elää ja yrittää.

Ohessa olevan videon myötä pääset vielä kertaalleen aistimaan mukavaa, välitöntä ja aurinkoista tunnelmaa, joka teltallamme vallitsi koko Piikkiö-päivän ajan.Kiitos kaikille meitä tervehtimässä käyneille, pyörää pyörittäneille ja ennen kaikkea niille, jotka jättivät konkreettisen ehdotuksen siitä, miten kotikaupunkia tulisi kehittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.