Vastauksia kysymyksiin koulurakentamisesta
18.10.2017
Valtuustoaloite alle 25-vuotiaiden maksuttomaan ehkäisyyn Kaarinassa
13.11.2017
Vastauksia kysymyksiin koulurakentamisesta
18.10.2017
Valtuustoaloite alle 25-vuotiaiden maksuttomaan ehkäisyyn Kaarinassa
13.11.2017
Näytä kaikki

Pidetään huolta ihmisten Kaarinasta

Kaarinan Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtajan Timo Virkkulan puhe kaupunginvaltuustossa 13.11.2017.

Positiivinen rakennemuutos Lounais-Suomessa tuo meille Kaarinaankin hyvää, jos me osaamme ottaa siitä osamme. Uusia ihmisiä haluaa muuttaa seudulle, jos me olemme valmiit ottamaan heidät vastaan.

Se tarkoittaa hyviä peruspalveluita, viihtyisää ympäristöä, kaikista väestöryhmistä tasa-arvoisesti huolehtivaa kaupunkia, ihmisten Kaarinaa. Ihmisistä huolehtimista varhaiskasvatuksesta, ikäihmisten monimuotoisiin palveluihin.

Sosialidemokraatit pitävät erittäin tärkeänä, että ajamamme subjektiivisen päivähoidon rajauksen poisto toteutetaan, varhaiskasvatuksen ryhmäkoot pidetään ennallaan, eikä koroteta lain sallimaan maksimiin.Sillä kaikki mikä on maan hallituksen mukaan laillista, ei välttämättä ole hyväksi kaarinalaisille. Ostopalveluiden pitäminen hallittuna osana varhaiskasvatuksen palvelupakettia on tätä päivää, mutta viimeksi tänään on herätelty valtakunnan mediassa keskustelua siitä, kuinka paljon kunnan varhaiskasvatuspalveluita on turvallista antaa yksityisten hoidettavaksi, koska järjestämisvastuu säilyy kuitenkin kaupungilla itsellään. Meillä on hyvää yhteistyötä yksityisten palveluntuottajien kanssa, mutta varhaiskasvatuksen laajamittaiseen yksityistämiseen ei ole mitään syytä. Omat palvelumme ovat paitsi laadukkaita ja haluttuja, myös kilpailukykyisiä hinnoiltaan.

Jotta näitä varhaiskasvatuspalveluita kehitettäisiin edelleen parhaaseen mahdolliseen suuntaan, pitää päätöksenteon tueksi tehdä kattavia lapsivaikutusarvioita. Pitää jo ennakoivasti selvittää, miten aikomamme toimenpiteet vaikuttavat lasten elämään? Nämä lapset ovat nimittäin ne varsinaiset varhaiskasvatuksen asiakkaat, eivät heidän vanhempansa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.