Pidetään huolta ihmisten Kaarinasta
13.11.2017
Kauko Pihlavalle Kaarina-mitali
29.11.2017
Pidetään huolta ihmisten Kaarinasta
13.11.2017
Kauko Pihlavalle Kaarina-mitali
29.11.2017
Näytä kaikki

Valtuustoaloite alle 25-vuotiaiden maksuttomaan ehkäisyyn Kaarinassa

Sosiaalidemokraattisen puolueen valtuustoryhmä esittää, että Kaarinan kaupunki tarjoaa maksutonta ehkäisyä kaikille alle 25-vuotiaille kaarinalaisnuorille.

Maksuton ehkäisy on satsaus terveyteen ja turvallisuuteen. Se on myös tasavertaisuusasia, sillä kaikilla ei ole varaa kalliimpiin ehkäisytapoihin. Eniten raskaudenkeskeytyksiä tehdään 20-24-vuotiaiden ikäluokassa. Näiden ikäluokkien nuoret ovat usein vähävaraisia, joille ehkäisyn hankkiminen voi olla kohtuuttoman kallista.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ovat suosituksissaan esittäneet, että kunnat tehostaisivat nuorten seksuaali- ja lisääntymisterveyden palveluita. THL:n suosituksen mukaan seksuaaliterveydestä tulee huolehtia nuoren seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai muusta taustasta riippumatta yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolakien mukaisesti.

Tällä hetkellä Kaarinan kaupunki tarjoaa ensimmäisen ehkäisymuodon ilmaiseksi puoleksi vuodeksi. Aborttiluvut, samoin klamydia tartuntojen määrät ovat selvässä nousussa. Maksuttoman ehkäisyn tarjoavissa kunnissa nuorten tekemien raskaudenkeskeytysten määrä on laskenut merkittävästi ja sukupuolitautitartuntojen määrä on vähentynyt.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kaarinan kaupungissa toteutetaan suosituksia ja tarjotaan ilmainen ehkäisy kaikille alle 25- vuotiaille nuorille.

Aloitteemme allekirjoitti lopulta yli 30 valtuutettua eri puolueista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.