Valtuustoaloite lukion oppikirjapankin perustamiseksi
18.3.2018
Demareiden valtuustoaloite maksuttomasta ehkäisystä myötätuulessa
23.5.2018
Näytä kaikki

Nuorisopalveluiden henkilöstöresurssit kuntoon

Kaarinan Vasemmistoliiton ja Kaarinan SDP:n valtuustoaloite

Ehdotus:

Kaarinan vasemmistoliitto ja Kaarinan SDP esittävät, että Kaarinan nuorisopalvelut selvittävät nuorisotilojen resursointia ja että nuorisotiloilla siirryttäisiin työparityöskentelyyn, eli aikaisemmin yhden nuoriso-ohjaajan hallinnoimille nuorisotiloille tulisi toinen koulutettu kasvatusalan ammattilainen työpariksi.

Perusteluja:

Valtuustoaloitteen takana olevat poliittiset ryhmät ovat huolissaan nuorisotilojen henkilökunnan työhyvinvoinnista, jaksamisesta ja työturvallisuudesta nykyisellä resursseilla. Kaarinan viidestä nuorisotilasta, keskustan Ampperin nuorisotilaa lukuun ottamatta, vastaa yksi vakituinen nuoriso-ohjaaja. Nuorisotiloissa käy päivittäin useita kymmeniä lapsia ja nuoria ja suhde työntekijään kasvaa usein merkittäväksi. Työhyvinvoinnin parantamiseksi nuoriso-ohjaaja tarvitsee työparin, jonka kanssa suunnitella työskentelyä ja jakaa työstä aiheutuvaa henkistä kuormitusta. Työhön avautuu sitä kautta myös muita näkökulmia.

Kaikki nuoriso-ohjaajat Kaarinassa ovat yhteisöpedagogin ammattikorkeakoulun suorittaneita henkilöitä ja valtuustoaloitteessa haluttaisiin saada tiloille työparityöskentelyä varten joko vastaavalla, tai vähintään nuoriso- ja vapaa-ajan toisen asteen tutkinnolla varustettuja ohjaajia. Tällä hetkellä nuoriso-ohjaajalla on käytössään tuntityöntekijöitä tai työllistettyjä, pääasiallisesti heillä ei kuitenkaan ole kasvatusalan koulutusta.

Työparityöskentely parantaa työntekijöiden jaksamista, motivaatiota omaan työhönsä, sekä tietysti myös nuorisotilojen asiakkaiden tilannetta. Nuoret tarvitsevat turvallisia ja asiansa osaavia aikuisia tukemaan nuorten turvallisia kasvu- ja elinolosuhteita. Työntekijäresurssin lisääminen helpottaa myös nuorisotilojen aukioloaikojen laajentamista. Työparin lisäksi edelleen voidaan käyttää tuntityöntekijöitä, työharjoittelijoita, nuoriso-ohjaajan ammattitutkinnon oppisopimusopiskelijoita ja alalle soveltuvia työllistettyjä kuten tähänkin asti. Tämä on myös omiaan nostamaan Kaarinan nuorisotyön profiilia suhteessa naapurikuntiin ja lisäämään alan arvostusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.