SOTE-palvelujen tuottajiksi tarvitaan osuuskuntia
17.1.2017
Hyvä koulu!
9.10.2018
Näytä kaikki

Kohti sovinnollisempia aikoja

Kuntapolitiikan kesätauko on pidetty, on aika suunnata katseet kohti tulevia päätöksiä. Toivottavasti loma on ladannut kaikkien akkuja, jotta jaksamista piisaa syksyn kokousiltoina. Kesällä, 11.7. oli Kaarina-lehdessä mielipidekirjoitus, joka meidän kaikkien luottamushenkilöiden kannattaisi lukea ennen ensimmäistäkään kokousta. Pekka Liikanen kirjoitti varsin hyviä huomioita kaupungin päätöksenteosta, vieläpä siitä tärkeimmästä vinkkelistä, eli kuntalaisen näkökulmasta.

”politiikassa asiat voivat riidellä, ihmisten ei pitäisi”

En tunne Pekkaa, mutta jaan hänen ajatuksensa siitä, että politiikassa asiat voivat riidellä, ihmisten ei pitäisi. Asioista eri mieltä oleminen ei jää kaivamaan vuosiksi, jos taas riitaantuu ihmisen kanssa, saattaa sovun löytymiseen olla ihmisikä liian lyhyt. Nämä henkilöiden väliset ristiriidat ovat helposti järkiperäisen päätöksenteon jarruna, kun ”vastustajan” ehdotuksia ei voi kannattaa, ihan vaikka periaatteesta. Haastankin meidät kaikki luottamushenkilöt kiinnittämään tulevana talvena erityishuomiota siihen, että kuulemme asian, sen esittäjästä huolimatta. Kuntalaiselle ei ole kovin tärkeää, kenen nimi päätösehdotuksessa on, kunhan päätös on hänen parhaaksensa tehty.

Yksi askel kohti sovinnollisemman päätöksenteon aikaa otettiin, kun valtuuston puheenjohtaja esitti kesäkuun lopulla toiveen, että pääsisimme yhteiseen sopuun Kaarinan kärkihankkeista käynnissä olevan valtuustokauden aikana. Nämä nyt tehtävät päätökset kantavat vuosikymmenten päähän, joten olisi hyvä, että ne tehtäisiin mahdollisimman suuren yksimielisyyden vallitessa.

”pitää myös huolehtia siitä, että tehdyt päätökset johtavat toimiin”

Erityistä huomiota kaipaa mittava investointiohjelma, jonka edessä olemme kasvukuntana. Eikä riitä, että teemme investointipäätökset, meidän pitää myös huolehtia siitä, että tehdyt päätökset johtavat toimiin. Kolmasosa kaarinalaisista koululaisista aloitti tänään koulunsa väistötiloissa, joten koulurakentamisen
aikalisät on nyt pidetty ja on toiminnan aika.

Investointien lisäksi on huolehdittava, että kaupunkilaisten palvelut pysyvät kasvun tahdissa. Uusien avausten kanssa tulee olla varovainen, etteivät peruspalvelut vaarannu.

Elokuussa käynnistellään, syyskuussa mennään jo täysi höyry päällä. Kaupunkilaisten parhaaksi, toivottavasti mahdollisimman sopuisasti.

Timo Virkkula (sd)
Valtuustoryhmän pj.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.