Lapsiystävällinen Kaarina
8.10.2018
Me olemme murroksen edessä ja se on hyvä asia
4.11.2018
Lapsiystävällinen Kaarina
8.10.2018
Me olemme murroksen edessä ja se on hyvä asia
4.11.2018
Näytä kaikki

Hyvä koulu!

Viime perjantaina vietettiin maailman opettajien päivääja mikäpä olisikaan parempi syy suunnata katsetta Kaarinan kouluihin. Sivistyslautakunnan kokouksessa 2.10. käytiin läpi asiakastyytyväisyyskysely, jossa huoltajat saivat kertoa tuntemuksistaan lastensa opetuksesta ja varhaiskasvatuksesta. Tulokset ovat huikeaa luettavaa, varsinkin henkilöstön osalta. Kaikkein korkeimman yleisarvosanan saivat henkilökunnan ammattitaito, sekä vuorovaikutus ja yhteydenpito heidän kanssaan.

Siihen, miksi suomalainen peruskoulu on maailman parhaita, jollei paras koulutusjärjestelmä, on monta erillistä syytä, mutta yksi merkittävimmistä on korkeasti koulutetut, ammattitaitoiset opettajat ja heidän rinnallaan toimivat ammattiryhmät, kuten koulunkäynninohjaajat ja oppilashuollon henkilöstö. On erittäin hienoa huomata, että tämä huomataan myös palveluketjun toisessa päässä ja sille annetaan tunnustusta.

Se, että neliportaisella asteikolla kysymys”henkilökunnan ammattitaito” saa arvosanan 3,6on sen kokoluokan suoritus, että jokainen työpaikka voi huoleti pyrkiä samaan. Huomattavaa on myös se, että yksikkökohtaiset vaihtelut olivat vähäiset. Meillä on tasa-arvoinen kouluverkko, mitä tulee henkilökunnan ammattitaitoon.

Mielenkiinnolla odotan seuraavaan kokoukseen saatavia tuloksia henkilöstön hyvinvointia mittaavasta kyselystä. Siitä saadaan vastauksia kysymykseen, mitä me poliitikot voimme tehdä paremmin, että meidän ammattitaitoinen henkilöstömme voi jatkaa erinomaista työtään.

Tässä kirjoituksessa keskityin kouluihin, mutta loppuun vielä toteamus, että varhaiskasvatuksen puolella tyytyväisyys ammattitaitoiseen henkilökuntaan on vieläkin korkeampaa, yleisarvosana 3,81, samalla neliportaisella asteikolla.

Että hyvä tässä on lapsiaan kouluun lähettää ja varhaiskasvatukseen kuljettaa, kun vastassa on aina alansa mahtava ammattilainen.

Timo Virkkula (sd)

Sivistyslautakunnan pj.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.