Kasvu tekee kipeää, mutta on välttämätönta
12.11.2018
Lyhyempi työpäivä ja parempi elämä
13.9.2020
Kasvu tekee kipeää, mutta on välttämätönta
12.11.2018
Lyhyempi työpäivä ja parempi elämä
13.9.2020
Näytä kaikki

Budjetti täynnä toivoa ja tulevaisuutta

(Juttu on julkaistu Kaarina-lehdessä 21.11.2018)

Ettei yksikään lapsi jää syrjään ja että kaikilla nuorilla on mahdollisuus opiskella itselleen vankka pohja elämälle, siksi meille demareille tärkeimmät yksittäiset palvelut kuntalaisille ovat laadukkaat ja tasa-arvoiset varhaiskasvatus ja perusopetus. Varhaiskasvatuksen ryhmäkokoja ei kasvatettu ja perusopetuksen tuntikehystä ei leikattu.

Muutenkin kuntalaisille tarjotaan laadukkaita ja oikein kohdennettuja palveluita, joita myös edelleen parannetaan. Me olemme kantaneet huolta työllisyyspalveluiden pirstaloitumisesta ja nyt kaupunkiin päätettiin palkata työllisyyspalveluiden johtaja määräaikaiseen projektiin, kehittämään palvelukokonaisuutta selkeämmäksi ja tehokkaammaksi. Toinen esittämämme merkittävä uudistus on terveyskeskuksen sairaalaan sijoitettava kotiutushoitaja, joka paitsi parantaa kotiutettavien potilaiden ohjautumista jatkohoitoon, myös vapauttaa osastoilla työskentelevien aikaa varsinaiseen sairaanhoitotyöhön. Näiden molempien uudistusten odotamme tuovan parempia palveluita ja selvää säästöä.

Josta päästäänkin talouden yleiseen tilaan. Me olemme mittavan investointiohjelman edessä ja lisäksi käyttötaloutemme on ensi vuonna miinusmerkkinen. Siksi me sosialidemokraatit edellytimme, että ensi vuonna laaditaan monivuotinen talouden tasapainotusohjelma. Näin varmistamme sen, että päätökset tehdään kokonaiskuva mielessä. Myös investoinnit pitää pystyä laittamaan tärkeysjärjestykseen, eikä valaistuja kuntoratoja voi rakennuttaa vaaleja silmällä pitäen.

Muistetaan kuitenkin, että investointipainepilvessä on kultareunus. Investointi on tulevaisuuden rakentamista, ei pelkkä punainen numero talousarviokirjassa. Nyt onkin aika laittaa päätetyt eurot töihin, kaupunkilaisten hyvinvointia lisäämään.

Timo Virkkula (sd)

Valtuustoryhmän pj.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.