Kaarinan SDP kiittää äänestäjiä ja kampanjaväkeä
1.2.2020
Talousarvio, mitä se on?
1.2.2020
Kaarinan SDP kiittää äänestäjiä ja kampanjaväkeä
1.2.2020
Talousarvio, mitä se on?
1.2.2020
Näytä kaikki

Aloite pölyttäjähyönteisten elintilan parantamiseksi

Tämä aloite on esitetty teknisessä lautakunnassa 28.5.2019

Suomessa on pulaa pölyttäjähyönteisistä. Sellaisten kasvien sadot kärsivät, jotka ovat riippuvaisia eläinpölytyksestä. Yksipuolistuva pölyttäjälajisto myös verottaa luonnonkasvien lisääntymistä.

SDP:n valtuustoryhmä esittää, että Kaarinassa selvitettäisi mahdollisuus lisätä kaupungin alueilla pölyttäjähyönteisten elinympäristölle sopivia niittyjä. Ajatuksena on, että kaupungin omistamia nurmialueita kuten teiden pintareet ja sopivien puistoalueiden reuna-alueet jätettäisiin luonnontilaisiksi. Joihinkin alueisiin voisi kylvää kukkivia kasveja. Nyt lyhyelle sängelle leikatut alueet eivät ole pölyttäjien kannalta hyviä ja jatkuva leikkaaminen muutoinkin heikentää monimuotoisuutta. Sopivalla suunnittelulla voidaan löytää jopa säästöjä, kun leikkuu alueet vähentävät.

1 Comment

  1. Esko Lehtisalo sanoo:

    Aloitin omalta osaltani pölyttäjien suojelun lopettamalla pihamme apilanurmikon leikkuun apilan kukinta-ajaksi. Erityisesti kimalaiset ja mehiläiset kävivät ahkerasti syömässä nurmellamme. Edelliskesällä annoin puuliiterin katossa olleen ampiaispesän asukkaille pesintärauhan. Kun hain puita liiterstä niin varoin pesää. Ampiaisetkaan eivät minua häirinneet. Ne ovat muuten mysö lihansyöjiä. Syötin yhdelle palan leikelihaa. Kun se olin yhden palan hakenut niin vähän ajan kuluttua se tuli hakemaan lisää. Apilaa voisi istuttaa myös kaupungin puistoihin. Nurmikko kestäisi tällä tavalla paremmin myös kuivuutta. Hienoa, että olette tehneet tuon kaltaisen aloitteen !

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.