Ansioituneita luottamushenkilöitä
22.6.2022
Valtuustoaloite – oppimateriaalien turvaamiseksi kouluissa
5.9.2022
Ansioituneita luottamushenkilöitä
22.6.2022
Valtuustoaloite – oppimateriaalien turvaamiseksi kouluissa
5.9.2022
Näytä kaikki

Psyykkarit eivät saaneet kannatusta

Tammikuussa tekemämme aloite psykiatristenhoitajien palkkaamisesta kouluihin sai vastauksen syyskuun valtuustossa.

Kaarinassa on tehty ja tehdään ansiokasta ja monipuolista, ennaltaehkäisevää työtä lasten ja nuorten mielenterveyden edistämiseksi eri sektoreilla. On hienoa, että nuorten mahdollisuuksia päästä lähetteellä psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle edistetään. Mutta lähetteen tarvitseminen nostaa heti rimaa päästä palvelun piiriin.  Valtuustoaloitteemme ytimessä oli mahdollistaa lapsille ja nuorille vakituinen, tuttu ja aidosti matalalla kynnyksellä lähestyttävä aikuinen koulun jokapäiväiseen arkeen ja siksi aloitteemme esitti vakituisten psykiatristen sairaanhoitajien palkkaamista kouluille. Myös nuoret itse ovat toivoneet matalan kynnyksen apua.

Nyt aika on ajanut tämän aloitteen ohi, meidän täytyy vain toivoa, että hyvinvointialue hyödyntää hyviä kokemuksia psyykkareista, esim. Turusta sekä hyödyntää saatavilla olevaa tutkimustietoa koulujen mielenterveyspalveluihin liittyen ja ryhtyy vaadittaviin toimiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.