Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Turku Pride – kulkue ja puistojuhla

31.8. klo 13:00 22:00

Turku Pride on jatkoa vuonna 1969 New Yorkin Stonewall Innissä alkaneelle gay pride – perinteelle ja sateenkaarikansan ihmisoikeusliikkeelle. Turku Pride on mielenosoitus, Stonewallin muistojuhla, tapaamispaikka ja bileet.

Turku Priden slogan on ”lupa rakastaa – oikeus olla”. Turku Pride – kulkueessa ja muissa Pride-tapahtumissa on oikeus näyttää tunteidensa koko kirjo. Kuitenkin muistamme kohteliaat tavat ja osaamme myös pyytää anteeksi. Ilkeämielinen loanheitto Turku Pride – tapahtumissa on ehdottomasti kiellettyä, yhteiskuntakritiikki ei – ole luova! Henkilökohtaisuuksiin meneminen on harvoin tarpeen tai tyylikästä. Voit vapaasti kritisoida esim. poliittisten puolueiden ja päättäjien aiheeseen liittyviä linjauksia, tekoja ja tekemättömyyksiä, mutta esimerkiksi persoona tai ulkonäkö eivät liity näihin. Typeryyden patologisointi ei myöskään ole tahdikasta, huonolle politiikalle kun ei ole tautiluokitusta.

Turku Pride ry haluaa tarjota sateenkaaren väristä ohjelmaa koko Pride-viikolle 26.8.-1.9. Yhdistys järjestää lauantaina 31.8. Pride-kulkueen ja mielenosoituksen. Muun Pride-viikon ohjelman toteuttavat ulkopuoliset ohjelmajärjestäjät itsenäisesti yhdistyksen tuella.