SOTE-palvelujen tuottajiksi tarvitaan osuuskuntia
17.1.2017
SOTE-palvelujen tuottajiksi tarvitaan osuuskuntia
17.1.2017
Näytä kaikki

Demokratia toimii Kaarinassa

30.11.2016 Kaarina-lehdessä Antti Lavanti(ex. Kirkkonummen kok. varavaltuutettu) väitti mielipidekirjoituksessaan poliittisen mafian toimivan Kaarinassa. Mafia viittaa vahvasti järjestäytyneeseen rikollisuuteen, joten pidän jo viittausta kyseiseen sanaan törkeänä, loukkaavana ja osoittaa kirjoittajan täydellistä kyvyttömyyttä nähdä asioita miten ne oikeasti ovat.

Syytös on niin voimakas, että on tarpeen avata muillekin mistä niin kutsutun ”Seitsikon” toiminnassa on kysymys. Aikaisemmin Kaarinassa oli tapana, että suurin puolue kutsuu muita neuvotteluihin, jotta käsiteltäviin asioihin saataisiin yhteinen näkemys tai järkevä kompromissi. Kun kutsua neuvotteluihin ei kuulunut, ilmeisesti mandaattiongelman tai sisäisten ristiriitojen vuoksi, niin Kaarinan valtuuston toiseksi suurin puolue, SDP kutsui muut puolueet kasaan. Seitsikon toiminnasta ei ole tehty yhtäkään kirjallista sopimusta. Seitsikolla ei ole puheenjohtajaa tai johtajaa. Neuvotteluja ja kokouksia pidetään säännöllisen epäsäännöllisesti. Yhteinen näkemys on moneen asiaan saatu, mutta on myös asioita, joissa yhteisymmärrystä ei ole löytynyt. Seitsikon päätökset eivät ole olleet osapuolia sitovia missään vaiheessa.

Suurin puolue on ilmeisesti nyt saanut rivinsä jonkinlaiseen kuntoon, mutta tietyistä henkilövalinnoista huolimatta tai ehkä juuri niistä johtuen vielä ei ole päästy samaan neuvottelupöytään Kokoomuksen kanssa.

Politiikassa syntyy välillä ”ryppyjä rakkauteen”. Vaikka näennäisesti ja lehtien sivuilta lukien voisi päätellä, että Kaarinassa on poliittinen sota, niin asioista on pääsääntöisesti pystytty hyvin keskustelemaan kaikkien puolueiden kesken.

Demokratiassa enemmistön kanta tulee vallitsevaksi ja vähemmistön on siihen tyytyminen.  Budjettipäätöksessä, johon kirjoittaja Lavanti viittasi, noudatettiin enemmistön päätöstä ja veroprosenttia korotetaan vuodenvaihteessa 0,5 prosenttiyksikköä. On perin juurin kummallista, että Lavanti revittelee ja vääristelee asioista väittäen, että perheet eivät saa ruokaa syödäkseen tai lapset eivät voi harrastaa tuon korotuksen vuoksi. Jokainen, joka osaa prosenttilaskua voi laskea vaikutuksen vuosi-, kuukausi- ja vuositasolla. Vaikutus on sellainen, että se ei muuta kenenkään taloudellista asemaa mihinkään suuntaan.

Kaarinassa vallitsee hyvä keskustelukulttuuri kahdeksan valtuustoryhmän välillä on siis valheellista väittää, että kyseessä on mafia. Kyse on demokratiasta, eli demokratia toimii Kaarinassa.

Pekka Kaukonen

SDP, kunnallisjärjestön puheenjohtaja

Kirjoitus on julkaistu myös Kaarina-lehdessä 14.12.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.