Kari Nikkonen
1.2.2020
Näytä kaikki

Juuso Ranne

Juuso Ranne

Maalausalan opettaja ja -yrittäjä


Kuka olet?

Juuso Ranne, maalausalan ope TAO -nimisessä ammattikoulussa. Harrastan rakennusmaalausalan yrittämistä sekä haaveilen paluuta maratonjuoksun pariin tai jalkapallokentille. Mikäli kumpaankaan näihin en pääse, niin sitten takaisin partioon . Siellä haluaisin takaisin kouluttamisen pariin tai edes vaeltamaan metsään ja/tai merelle. Yö kipinämikon hommissa talviteltassakin kelpaisi alkuun. Kotona lisäharrastetta keksii kolme lasta sekä kaunis vaimo.

Luottamustoimet?

Valtuuston varapuheenjohtajana pääsen mukaan hallituspöytäkuntaan. Muuten olen SDP:ssä kunnallisjärjestössä hallituksessa sekä TY Uurtajan puheenjohtaja.
Politiikan lisäksi koetan toimia kaarinan Lions-klubin hallitusjäsenenä eri projekteissa sekä Musiikin harrastajien taustatuki yhdistyksessä hallituksessa.

3. Miksi olet mukana päätöksenteossa?

Haluan jättää Kaarinan osaltani parempana paikkana kuin millainen se oli kun löysin sen. Okei, synnyin täällä ja paikat tuntuvat turvallisen tutuilta. Haluaisin vaikuttaa asioihin niin että yhä useampi tuntisi samanlaista kotipaikkakunnan ylpeyttä kuin itse koen. Että yhä useampi kuntalainen, yritys ja yhteisö tuntisi kuuluvansa tähän kaupunkiin ja olevansa tärkeä osa sitä. Liian monet kamppailevat yksin arkisin. Liian monet kisaavat keskenään kun voisimme kisata yhdessä muita vastaan.

4. Mikä on parasta Kaarinassa? Mitä tulisi kehittää?

Ehdottomasti parasta on historian todentama turvallisuus. Täällä edelleen katsotaan toisten perään! Täällä on lupaavat mahdollisuudet viksulle yrittämiselle.
Kehittämistä työllisyyteen tarvitaan! Nuorten tulisi nähdä työnteko loogisena jatkeena tai sivuosana jatkuvalle elämänmittaiselle oppimiselle. Aikuisten aktivointia tarvitaan lisää. Jokainen kaupungissa pystyisi tekemään omaa roolia vieläkin enemmän sen eteen että työllisyys kasvaisi myös Kaarinassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.