Psyykkarit eivät saaneet kannatusta
5.9.2022
Kaarina vastaa kuntalaisten toiveisiin, lisää julkisia varhaiskasvatuspaikkoja
22.9.2022
Näytä kaikki

Valtuustoaloite – oppimateriaalien turvaamiseksi kouluissa

Valtuutettumme Essi Hiltunen luki tekemämme valtuustoaloitteen syyskuun valtuustossa. ”Me Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä olemme kuulleet huolen, että Kaarinan perusopetuksen oppilaat eivät ole tasa-arvoisessa asemessa opetusmateriaalien suhteen.

Koulujen tiukat budjetit ovat ajaneet tilanteisiin, joissa kaikille oppilaille ei riitä tarvittavia oppikirjoja tai -materiaaleja. Kouluista kantautuu viestiä, että oppimateriaalit eivät tällä hetkellä vastaa täysin tarvetta. Haluamme, että jokaisella opettajalla on jatkossakin pedagoginen vapaus valita käyttämänsä opetusmateriaali, oli se sitten sähköinen, paperinen tai itse tuotettu.

Kirjojen kierrättäminen vuosiluokalta seuraavalle on ekologista ja sitä pitäisi suosia. Kaikissa oppiaineissa tämä ei kuitenkaan ole mahdollista ja tällöin on perusteltua, että oppilaat saavat käyttöönsä myös merkinnät kirjaan sallivat versiot. Varsinkin kielten opiskelussa tulisi jokaisen oppilaan saada käyttöönsä työkirja koko peruskoulun, mikäli opettaja näin parhaaksi näkee.

Digiaineisto on yksi tapa opettaa ja oppia ja sen käyttö on kannustettavaa. Kaikille opettajille, oppijoille ja oppiaineille se ei kuitenkaan sovi ja siksi on käytössä oltava myös muita vaihtoehtoja.

Edellä mainittuun vedoten esitämme, että koulujen oppimateriaalitilanne ja -tarve selvitetään ja puuttuvat materiaalit hankitaan lukuvuodesta 2023-2024 alkaen. Lisäksi esitämme, että kaikille peruskoululaisille taataan kielten opiskeluun työkirja, mikäli opettaja näin parhaaksi näkee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.