Vuoden 2023 talousarvion ryhmäpuheenvuoro
14.11.2022
Jokaisella lapsella on oltava oikeus turvalliseen koulupäivään ja riittävään tukeen.
23.11.2022
Vuoden 2023 talousarvion ryhmäpuheenvuoro
14.11.2022
Jokaisella lapsella on oltava oikeus turvalliseen koulupäivään ja riittävään tukeen.
23.11.2022
Näytä kaikki

Valtuustoaloite – Lapsiystävällinen Kaarina

Olemme esittäneet tämän valtuustoaloitteen ensimmäisen kerran jo lokakuussa 2018. Tuolloin vastauksena edellytettiin lisä resurssointia. Nyt talousarviossa annettiin määräraha järjestökoordinaattorin palkkaamiseen ja siksi uusimme tämän aloitteen.

”Suomen UNICEF on kehittänyt Lapsiystävällinen kunta -mallin kannustaakseen ja tukeakseen kuntia kehittämään hallintoaan ja toimintatapojaan lapsiystävällisemmiksi ja siten edistämään kunnan nuorimpien asukkaiden oikeuksia. Malli perustuu YK:n lapsen oikeuksien sopimukseen.

Lapsiystävälliseksi katsotaan kunta, joka edistää aktiivisesti ja konkreettisilla teoilla lapsen oikeuksia. Tämä tarkoittaa, että lapsen oikeudet näkyvät kunnan politiikassa, ohjelmissa, toimintatavoissa, viestinnässä ja talousarviossa. Lapsiystävällisessä kunnassa lapset ovat aktiivisia toimijoita: heidän mielipiteitään kuullaan, ja he voivat vaikuttaa päätöksentekoon. Kunnan päätöksenteossa tehdään myös lapsivaikutusten ennakkoarviointia. 

Lapsiystävällinen kunta –mallissa kunnat ovat sitoutuneita kaksi vuotta kestävään kehittämistyöhön lasten parhaaksi. Työ alkaa kunnan tekemästä tilannekartoituksesta. Kartoituksen jälkeen kunnassa valitaan toiminnan osa-alueita, joita se alkaa kehittämään. Kahden vuoden jälkeen työn tulokset arvioidaan ja raportoidaan UNICEFille. Raportoinnin jälkeen kunta voi saada UNICEFIN Lapsiystävällinen kunta- tunnustuksen. 

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kaarinan kaupunki lähtee tavoittelemaan UNICEF:in lapsiystävällinen kunta tunnustusta ja aloittaa systemaattisen sekä aktiivisen lasten oikeuksien edistämisen.”

Kaarinassa 14.11.2022

Saimme aloitteeseemme ryhmämme lisäksi myös kaikkien, kaikkien muidenkin valtuutettujen tuen, aloitteen allekirjoitti siis 51 valtuutettua <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.