Kunnallisjärjestölle uusi hallitus
10.1.2023
Se on va-va-vappu, vappupiknikki!
2.5.2023
Kunnallisjärjestölle uusi hallitus
10.1.2023
Se on va-va-vappu, vappupiknikki!
2.5.2023
Näytä kaikki

Katsaus menneeseen vuoteen, 2022

Kaarinassa sosiaalidemokraattinen kunnallisjärjestö on toiminut aktiivisesti Kaarinan kaupungissa olevien SDP’n järjestörakenteeseen kuuluvien puolueosastojen TY Uurtaja ja Piikkiön TY kokoojana. Mennyt vuosi on ollut aktiivinen ja tapahtumarikas. Lue lyhyt kertaus vuoden tapahtumiin.

Toimintavuoden tammikuussa käytiin hyvinvointialueiden vaali. Meillä Kaarinasta oli yhdeksän (9) ehdokasta; Anitta Aaltonen, Niina Alho, Arto Elo, Juha Järvinen, Riitta-Liisa Lehtonen, Juuso Ranne, Tuula Törnblom, Marjukka Viljanen ja Jouni Vuori. Ehdokkaiden yhteenlaskettu äänisaalis oli yhteensä 2522 ääntä, joista suurimman potin keräsi Niina Alho 1060, jolla pääsi aluevaltuustoon. V-S piirihallitus valitsi Niina Alhon aluehallituksen 2vpj:ksi, Juuso Ranteen TYKS/ sairaalapalvelu ltk varajäseneksi ja Tuula Törnblomin ikäihmisten ltk varajäseneksi. 

Maaliskuusta kesäkuuhun jäsenistömme osallistui aktiivisesti Kaarina strategian luomiseen. ”Yhdessä paras Kaarina.” Näin kuuluu Kaarinan kaupungin uusi visio, joka viitoittaa kaupungin palveluiden suuntaa tulevina vuosina. Kaarinassa arvostamme avoimuutta, rohkeutta ja yhteisöllisyyttä. Kaarina haluaa olla houkutteleva ja kilpailukykyinen paikka asua, yrittää ja tehdä työtä, Kaarina edistää myös hyvinvointia ja tarjoaa asukkailleen monipuoliset ja laadukkaat palvelut.

Maaliskuussa kaupungin henkilöstölle, luottamushenkilöille ja keskeisille sidosryhmille järjestettiin tulevaisuustyöpajat, joissa rakennettiin ihannekuvaa Kaarinasta vuonna 2030 nykytila-analyysin pohjalta.

Huhtikuussa strategiatyötä jatkettiin visiotyöpajassa, jossa pohdittiin, minkälaisen haluamme Kaarinan olevan vuonna 2030 ja mitä arvoja pidämme tärkeinä. Tämän jälkeen strategiaa työstettiin kolmessa päämäärätyöpajassa; Kaarina houkuttelevana ja kilpailukykyisenä paikkana asua, työskennellä ja yrittää. Kaarina hyvinvoinnin ja terveyden edistäjänä ja Kaarina monipuolisten ja laadukkaiden lähipalvelujen tarjoajana. Näitä teemoja lähestyttiin mm. kestävän kehityksen, elinvoimaisuuden, osaamisen, osallistamisen, päätöksenteon ja johtamisen näkökulmista.

Kesäkuussa pidettiin vielä viimeistely työpaja, virtuaalityöpajassa pääsi vielä vaikuttamaan kaupungin uuteen visioon, arvoihin sekä kaupungin strategisiin päämääriin ennen strategian hyväksymistä.

Työpajat olivat avoimia tilaisuuksia, jonne kutsuttiin henkilöstön ja luottamushenkilöiden lisäksi asukkaita, järjestöjä, yhdistyksiä ja yrityksiä.

Valtuutetut Irja Gustafsson ja Sari Hukkanen tarjoilemassa popcornia vappupiknikkikin tapahtumakävijöille

Vapunpäivänä 1.5. järjestettiin Kaarinan Vasemmistoliiton kanssa yhteisvoimin koko perheen vapputapahtuma, Vappupiknikkiki. Kaarinan uuteen liikuntahalliin kerääntyi reilu neljäkymmentä lasta vanhempineen. Tapahtumassa oli lapsille tarjolla temppuratoja sekä hauskoja pelillisiä kisoja, temmellyksen lomassa vierailijoille maistui muurinpohjaletut ja sima.  Tapahtuman kohokohtana taikuri Aaro Sorvan vierailu sekä ilmapallofiguurit. 

Toukokuussa olimme mukana Piikkiöpäivillä ja jaoimme 200 ruusua sekä askartelimme sanomalehdistä biopusseja. Ohjeet sai mukaansa.

Kesäkuussa järjestettiin kesäkisa, jossa arvuuteltiin Hovirinnan rannan veden lämpötilaa 1.7. Mittauspäivänä palkinto arvottiin oikein arvanneiden kesken.

20.7. ja 10.8. olimme mukana Kaarina-talon pihakeikka & iltapäiväkirppis -tapahtumassa teemalla “Mitä sinulla on sydämellä?”. Tapasimme kuntalaisia, keräsimme palautetta ja terveisiä päättäjille. Osallistujien kesken arvottiin keppari (keppihevonen).

Elokuussa jäsenistölle järjestettiin Vuolahdessa juttuhetki nuotiolla, grillattiin eväitä ja puhuttiin paikallispolitiikkaa. Pääagendalla oli toripalautteet, keskustelu rönsyili koulujen ajankohtaisista tilanteista, kaupungin keskustasta, hoidettavissa rannoista, Kuntalaisten turvallisuudesta, terveyspalveluista, vanhusten asioista, energiakysymyksistä tulevana talvena jne.

Lokakuussa järjestettiin talousarvioseminaari jäsenistölle, jossa kaupunginjohtaja Harri Virta esitteli talousarviota. Keskustelua jatkettiin 4.11. jäsenistölle avoimessa edustajisto ylimääräisessä kokouksessa.

Marraskuun alussa järjestimme Kaarinassa V-S piirin piirikokouksen.

Marraskuussa käytiin myös seurakuntavaalit. Seurakuntavaaleissa valittiin edustajat seurakuntaneuvostoon sekä kirkkovaltuustoon. Meillä oli ehdokkaita Kaarinan srk: Anitta Aaltonen, Irja Gustafsson, Ismo Reunamo ja Tuula Törnblom sekä Piikkiön srk: Helena Adel, Matti Koho, Esko Lehtisalo, Eija Lindroos, Esa Rastas ja Jouni Vuori. Kaarinan seurakuntaneuvostoon valittiin Tuula Törnblom ja Irja Gustafsson. Piikkiön seurakuntaneuvostoon valittiin Esko Lehtisalo.

22.11. jäsenistölle järjestettiin retki eduskuntaan ja puoluetoimistolle. Matkaan lähettiin pikkubussilla, eduskunnassa meidät vastaanotti kansanedustaja Eeva-Johanna Eloranta sekä avustaja. Puoluetoimistolla tavattiin järjestöpäällikkö Pekka Tuuri sekä sattumalta demokraatin päätoimittaja Petri Korhonen.

Joulukuussa olimme mukana Piikkiön joulukadun avajaisissa sekä toritapahtumassa Kaarina torilla. Molemmissa tapahtumissa esillä olivat alueemme eduskuntavaaliehdokkaita, paikallisia luottamushenkilöitä sekä muita aktiiveja, jaoimme lämmintä glögiä sekä piparkakkuja. Kaarinan joulutoritapahtumassa vieraili myös Eurooppa- ja omistajaohjausministeri Tytti Tuppurainen.

Näiden tapahtumien lisäksi tietenkin sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Syyskokouksessa kuulimme valtuuston puheenjohtajan, hyvinvointialue hallituksen varapuheenjohtaja Niina Alhon alustuksen hyvinvointialueesta ja V-S eduskuntavaalikampanjasta. 

Kaikki tapahtumat ja kunnallisjärjestön kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenillemme – tervetuloa mukaan!

Kaarinan SDP:n valtuustoryhmä 2022

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.