Asioiden hoitoa koronasta huolimatta

Lyhyempi työpäivä ja parempi elämä
13.9.2020
Kaarinan kaupungin talousarvio 2021
16.11.2020
Lyhyempi työpäivä ja parempi elämä
13.9.2020
Kaarinan kaupungin talousarvio 2021
16.11.2020

Keväällä moni kokous jäi pitämättä koronan takia. Korvaavia kokouksia ei ole monessa tapauksessa vieläkään pidetty, vaikka etäyhteyksistä on tullut kokemusta, joidenkin mielestä turhankin paljon. Korona-kevään todellisuus on vaikuttanut myös Kaarinan sosialidemokraatteihin, jotka pitivät kunnallisjärjestön yhdistetyn kevät- ja syyskokouksen Piikkiön Pontelassa keskiviikkona 30.9.2020.

Osallistujien suhteellisen korkea keski-ikä edellytti THL:n suositusten tarkkaa noudattamista. Turvaväleistä huolehdittiin ja käsidesiä kului. Tilanteissa, joissa turvavälien ylläpito ei ollut mahdollista, osallistujat käyttivät maskeja. Minkä tahansa kokouksen järjestäminen nykyisessä tilanteessa edellyttää vastuullisuutta ja ohjeiden noudattamista.

Normaaliin järjestöjen tapaan kokous käsitteli järjestötoimintaan liittyvät perusasiat, kuten talouden ja toimintakertomuksen yllättävän nopeasti. Kokouksen osallistujat selvästi odottivat kokouksen kiinnostavinta asiakohtaa eli kuntavaaliehdokkaiden nimeämistä. Vaalien lähestyminen tuo aina sähköä ilmaan.

Kokous nimesi tässä vaiheessa yhteensä 24 ehdokasta. Nimetyt ehdokkaat ovat :

Aaltonen Anitta

Alho Niina

Elo Arto

Gustafsson Irja

Hernesniemi Kari

Hiltunen Essi

Hukkanen Sari

Järvinen Jere

Järviö Jarmo

Koivisto Esko

Lehtisalo Esko

Lehtonen Riitta-Liisa

Lehtonen Tiina

Liikanen Pekka

Lönnqvist Mira

Mellanen Tapani

Nikkonen Kari

Ranne Juuso

Reunamo Ismo

Ruohonen Pirjo-Riita

Saarikko Simo

Sula Kari

Viljanen Marjukka

Vuori Jouni

Kunnallisjärjestön luopuva puheenjohtaja Niina Alho pitää ensimmäisen ehdokasjoukon nimeämistä hyvänä lähtölaukauksena kuntavaaleihin valmistautumisessa. Hänen mukaansa ehdokaslistalla on jo paljon hyviä ehdokkaita, mutta tavoitteena on löytää lisää aktiivisia vaikuttajia.

Kuten aina, myös tällä kertaa nimetyillä ehdokkailla on omat painotuksensa; Osalle ehdokkaista koulutukseen ja opetukseen liittyvät asiat ovat erityisen tärkeitä, toisille taas urheilu ja urheiluharrastuksen mahdollistaminen.

Niina Alho pitää nimettyjä ehdokkaita malliesimerkkeinä vastuullisista kaupunkilaisista, jotka haluavat kehittää Kaarinan kaupunkia, kaikkia sen asukkaita tasapuolisesti hyödyttävällä tavalla. Tärkeää on kaupunkilaisten huomioiminen ja kaupungin kaikkien alueiden kehittäminen järkevillä tavoilla.

Kunnallisjärjestön kokouksessa valittiin myös kunnallisjärjestön hallitus vuosille 2021-2022. Kunnallisjärjestön hallituksessa tapahtui vaihdoksia ja hallituksen uusi kokoonpano on: Sari Hukkanen pj., Niina Alho vpj, Esko Lehtisalo, Jouni Vuori, Timo Virkkula, Esko Koivisto, Kari Nikkonen, Irja Gustafsson, Jere Järvinen ja Jarmo Ahonen. Varajäseniksi hallitukseen valittiin Mira Lönnqvist, Pirjo-Riitta Ruohonen, Esa Rastas, Juuso Ranne, Essi Hiltunen, Tapani Ojala, Tapani Mellanen, Pekka Liikanen ja Anitta Aaltonen.

Vuoden 2021 alusta kunnallisjärjestön puheenjohtajana aloittava Sari Hukkanen katsoo tilanteen olevan kuntatalouden kannalta haasteellinen, mutta talouden tasapainotus tulee tehdä sosiaalisesti oikeudenmukaisesti ja kestävällä tavalla. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.