Valtuustoaloite lasten ja nuorten harrastusmahdollisuuksien parantamisesta
26.10.2016
Valtuustoaloite: Tarjotaan Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kaikille kuntamme nuorille kesätyöpaikka
14.3.2017
Näytä kaikki

Valtuustoaloite Kaarinan julistautumisesta syrjinnästä vapaaksi alueeksi

Valtuutettu Mikko Vuorijätti sosialidemokraattisen valtuustoryhmän valtuustoaloitteen, että Kaarina julistautuu syrjinnästä vapaaksi alueeksi (Dnro 545/2016):

”Kaarinan kaupungin julistauduttava syrjinnästä vapaaksi alueeksi.
Syrjinnästä vapaa alue -kampanja on haastanut kaikki Suomen organisaatiot ja työyhteisöt julistautumaan syrjinnästä vapaaksi alueeksi. Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen merkitsee syrjinnän vastustamista, siihen puuttumista sekä ihmisten yhdenvertaisuuden tunnustamista.

Julistautuminen on merkki työntekijöille, työnhakijoille, asukkaille ja asiakkaille siitä, että organisaatio toivottaa kaikki ihmiset tervetulleiksi riippumatta sukupuolesta, iästä, etnisestä taustasta, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuessaan organisaatio täyttää julistautumislomakkeen internetissä ja saa sitä vastaan Syrjinnästä vapaa alue -merkin, joka tulee laittaa näkyvälle paikalle organisaation tiloissa (esimerkiksi kahvihuone, tehdashalli, nuorisotalon tai koulun aula, liikuntapaikka tai kaupungintalo).
Kampanjan ideana on tehdä sitoutuminen yhdenvertaisuuteen näkyväksi.

Syrjinnästä vapaa alue -kampanjan taustaorganisaatiot ovat yhdessä oikeusministeriön kanssa lhmisoikeusliitto ry., Nuorisoyhteistyö Allianssi, Seta ry., Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto ry Fimu ry. sekä Vammaisfoorumi ry.

Me tämän aloitteen allekirjoittajat esitämme, että Kaarinan kaupunki julistautuu Syrjinnästä vapaaksi alueeksi ja täyttää kampanjan julistautumislomakkeen. Julistautumislomakkeen täyttäessään kaupunki
sitoutuu:

• Kohtelemaan kaikkia asukkaita ja henkilökuntaa yhdenvertaisesti riippumatta henkilön sukupuolesta, iästä, etnisestä alkuperästä, uskonnosta tai vakaumuksesta, mielipiteestä, terveydentilasta, vammaisuudesta tai seksuaalisesta suuntautumisesta.

• Tiedottamaan kaikille työntekijöille julistautumisesta syrjinnästä vapaaksi alueeksi.

• Laittamaan Syrjinnästä vapaa alue -merkin näkyväksi esille organisaation tiloissa.

• Ottamaan kaikki ilmoitukset ja epäilykset syrjinnästä vakavasti.

Syrjinnästä vapaaksi alueeksi julistautuminen olisi Kaarinan kaupungilta tärkeä arvolupaus ja konkreettinen teko, joka jatkaa kaupungissa tehtävää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuustyötä. Julistautumisen tarkoituksena ei ole moittia mitään kaupungin aikaisempia tasa-arvotekoja, vaan pikemminkin pyrkiä nostamaan Kaarinan kaupungin mainetta ja asemaa yhdenvertaisena kaupunkina.

Julistautumislomake ja lisää tietoa kampanjasta löytyy osoitteesta:
http://www.yhdenvertaisuus.fi/kampanjat/syrjinnasta vapaa alue/julistautumislomake/.”

Kaupunginvaltuusto 17.10.2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.