Työllisyyspalveluita Kaarinaan
29.1.2018
Nuorisopalveluiden henkilöstöresurssit kuntoon
18.3.2018
Työllisyyspalveluita Kaarinaan
29.1.2018
Nuorisopalveluiden henkilöstöresurssit kuntoon
18.3.2018
Näytä kaikki

Valtuustoaloite lukion oppikirjapankin perustamiseksi

Opetus peruskoulussa ja toisella asteella on maksutonta, mutta lukiossa ja ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelijoilla on velvollisuus itse hankkia opinnoissa välttämättömät opiskelumateriaalit.

Pelastakaa lapset ry:n kyselyssä n. 60% vastanneista koki, että toisen asteen kustannukset ovat aiheuttaneet heille tai heidän perheelleen taloudellisia haasteita. Nuorisobarometrin mukaan joka kolmas nuori keskeyttää toisen asteen opintonsa taloudellisista syistä. Toisen asteen opinnoissa kustannuksia aiheuttavat oppikirjat, sekä lukiossa vaadittava tietokone.

Maailma kehittyy vahvasti suuntaan, jossa koko elämän kestävä oppiminen on ainoa tapa pysyä mukana yhteiskunnassa. Ne jotka putoavat ulos koulutuksesta jo ennen toisen asteen tutkintoa, putoavat myös helpommin ulos tulevaisuuden työmarkkinoilta.

Aidosti maksuton toinen aste on tärkeä tie tehokkaampaan syrjäytymisen ehkäisemiseen ja tärkeä panostus erityisesti niille perheille ja opiskelijoille, jotka joutuvat kamppailemaan toimeentulonsa riittävyydestä. Maksuttomasta toisesta asteesta on vireillä myös kansalaisaloite, joka on kerännyt jo vaaditut 50 000 allekirjoitusta ja siten se etenee myös eduskunnan käsittelyyn.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että Kaarinan Lukioon perustetaan oppikirjapankki. Oppikirjapankista lukiolaisille voidaan lainata maksutta kursseilla tarvittavat kirjat. Kirjapankista kirjan saa lainaan panttia vastaan. Kirjapankki huojentaa nuoren sekä hänen perheensä taloudellista taakkaa, kun kursseilla käytettäviä oppikirjoja ei tarvitse hankkia omaksi. Kaarinan lukion oma oppikirjapankki toimisi myös lukiomme vetovoimatekijänä.

Useat valtuutetut allekirjoittivat aloitteemme.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.