Valtuustoaloite alle 25-vuotiaiden maksuttomaan ehkäisyyn Kaarinassa
13.11.2017
Valtuustoaloite lukion oppikirjapankin perustamiseksi
18.3.2018
Valtuustoaloite alle 25-vuotiaiden maksuttomaan ehkäisyyn Kaarinassa
13.11.2017
Valtuustoaloite lukion oppikirjapankin perustamiseksi
18.3.2018
Näytä kaikki

Työllisyyspalveluita Kaarinaan

Kaarinan Vasemmistoliiton ja  SDP:n valtuustoryhmien valtuustoaloite työkeskuksen perustamisesta ja työllisyysprosessin selvittämisestä.

Kaarinan vasemmistoliitto ja Kaarinan SDP esittävät, että Kaarinan sosiaali- ja terveyspalvelut alkavat kiireellisesti tai nopeutetussa aikataulussa selvittämään oman kunnallisen työkeskuksen perustamista työllisyyspalveluihin Kaarinaan. Työkeskus tulisi vastaamaan pitkäaikaistyöttömien sekä muiden vaikeasti työllistyvien kaarinalaisten tarpeisiin. Samalla myös halutaan selvitys koko työllisyysprosessista, palveluohjauksen tilanteesta ja selvitys miksi Kaarina maksaa niin paljon sakkoja työllisyyden hoidossa.

Perusteluja:

Valtuustoaloitteen takana olevat poliittiset ryhmät ovat huolissaan Kaarinan työttömät ry:n ongelmista, jotka mahdollisesti johtavat sekä vaikeasti työllistyvien pitkäaikaistyöttömien kuntouttavien töiden loppumiseen, mutta myös mahdollisten sakkomaksujen kasvuun Kaarinassa. Uusi työvoimapoliittisten palvelujen kilpailutus on tuonut uusia toimijoita tukemaan työttömien kuntoutusta ja palveluja. On kuitenkin valitettava totuus, että vaikeasti työllistyvien kaarinalaisten kuntouttamispalveluista on aikaisemmin huolehtinut Kaarinan työttömät ry, joka on nyt ajautunut mm. taloudellisiin vaikeuksiin. Sen vuoksi me valtuustoaloitteen laatijat työllistämistoimikunnan jäsenet haluamme aloitteella ajaa Kaarinan perhe- ja sosiaalipalvelujen työllistämispalveluita perustamaan oman työkeskuksen Turun toimintaa osittain mallintaen, mutta lisäten kuntouttavaan työtoimintaan parempia menetelmiä ja suunnitelmallisempaa otetta.

Kaarinassa on tällä hetkellä n. 400 pitkäaikaistyötöntä, joiden aktivoinnin laiminlyönti maksaa kaupungille n. 1,3 miljoonaa euroa vuodessa. Jos kaupungilla on varaa maksaa tällaisia sakkoja, sillä on silloin varaa myös perustaa työkeskus auttamaan pitkäaikaistyöttömiä kuntoutumaan, järjestämällä mielekästä tekemistä joka tukee asiakkaan psyykkistä, fyysistä ja sosiaalista terveyttä. Kaarina voisi olla nyt edelläkävijä ja toisin kuin Suomen hallitus, niin Kaarina alkaisi toden teolla huolehtia pitkäaikaistyöttömien terveydestä tarjoamalla mahdollisuuden kuntoutua työelämään, suunnitella vaikeasti työllistyvien kuntoutumisprosesseja työvoima-, sosiaali- ja terveyspoliittisten asiantuntijoiden kanssa niin, että ihmiset ohjautuisivat työkeskuksen kautta terveydentilasta riippuen heille kuuluviin palveluihin.

Työkeskuksen perustaminen lisäisi Kaarinalaisten pitkäaikaistyöttömien aktivointia ja vaikeasti työllistyvien hyvinvointia, kun heille olisi olemassa selkeä paikka, jossa olisi mahdollisuus osallistua kuntouttavaan työtoimintaan, mutta myös osaavaa henkilökuntaa ja työllisyyttä ja kuntoutumista tukevia menetelmiä. Sen lisäksi työkeskus voisi tarjota uusia innovatiivisia palveluohjauksen toimintoja ohjaamaan ihmiset oikeiden palveluiden piiriin. Kaiken kaikkiaan oman kunnallisen työkeskuksen perustaminen toisi vakautta pitkäaikaistyöttömien palvelujärjestelmään, joka ei olisi haavoittuvainen kilpailutuksen tuottamista vaikeuksista kolmannen sektorin sosiaalipalveluille. Tietysti työkeskuksen tarkoituksena olisi myös vähentää sakkomaksuja, joten työkeskus toisi myös säästöjä työttömien sosiaalisen pääoman tukemisen ohella.

Kaarinassa tulee selvittää myös koko työllisyysprosessin ja sen palvelunohjauksen tilanne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.