Nuorisopalveluiden henkilöstöresurssit kuntoon
18.3.2018
Lapsiystävällinen Kaarina
8.10.2018
Näytä kaikki

Demareiden valtuustoaloite maksuttomasta ehkäisystä myötätuulessa

Kaarinan demarit teki marraskuussa 2017 valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että kaikille kaupungin alle 25-vuotiaille tarjottaisiin maksuton ehkäisy. Aloite otettiin jo tuolloin valtuustosalissa erittäin positiivisesti vastaan ja puoluekannasta riippumatta valtuuston selvä enemmistö halusi allekirjoittaa aloitteen.

Nyt aloite on edennyt siihen pisteeseen, että se tuotiin virkamiesvalmistelun ja lautakunta- sekä hallituskäsittelyn jälkeen valtuustosaliin, jossa valtuusto yksimielisesti päätti, että lopullinen päätös maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille tehdään vuoden 2019 talousarvion yhteydessä.

Sen lisäksi, että aloite itsessään etenee myötätuulessa, kohti lopullista päätöksentekoa, on se poikinut jo nyt tärkeän huomion kaupunkilaisten terveydestä ja hyvinvoinnista. Aloitteen virkamiesvalmistelussa on nimittäin käynyt ilmi, että raskaudenkeskeytykset korostuvat vastasynnyttäneiden keskuudessa, joten heillekin tarjotaan, iästä riippumatta, maksuton ehkäisy vuodeksi synnytyksen jälkeen.

Meille demareille tämä aloite on paitsi terveyttä, myös tasa-arvoa lisäävä hanke.Kaikilla kaupungin nuorilla ei ole edes taloudellisia resursseja huolehtia ehkäisystään, kuten he haluaisivat. Lisäksi haluamme aloitteellamme lisätä nuorten tietoisuutta oman sukupuoliterveytensä hoitamisesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.