Reilusti yli puolet valtuustosta lähti mukaan aloitteeseen sisäilmatiedotuksen parantamisesta
12.6.2017
Turvalliset ja terveelliset oppimisympäristöt Kaarinaan
10.10.2017
Reilusti yli puolet valtuustosta lähti mukaan aloitteeseen sisäilmatiedotuksen parantamisesta
12.6.2017
Turvalliset ja terveelliset oppimisympäristöt Kaarinaan
10.10.2017
Näytä kaikki

Saaristotie yrittäjäystävälliseksi

Julkaistu alunperin 18.9.2017.

Kaarinan kaupunki sijaitsee meren rannalla, saariston porteilla. Tämä sijainti antaa meille erinomaisen mahdollisuuden profiloitua merellisenä kuntana, hyvänä asuinpaikkana, mutta se antaa mahdollisuuksia myös liiketoimintaan, joka palvelee saaristomatkailijoita, mökkiläisistä turisteihin.

Kaarinan läpi kulkee satojatuhansia ihmisiä vuosittain, jotka voisivat olla hyvä asiakaskunta jo olemassa oleville yrityksillemme ja houkutella mahdollisesti uusiakin yrityksiä Kaarinaan. Nyt tarvittaisiinkin toimia kaavoituksessa, jotta saataisiin matkailijoiden ja turistien rahat jäämään kaarinalaisten yrittäjien kassaan niin, että meille jää saaristoliikenteestä muutakin kuin saasteet. Matkalaiset ovat laiskoja tekemään suuria lenkkejä, joten ainoa mahdollisuus palvella heitä on kohdistaa liiketoiminta välittömästi reitin varrelle.

Me allekirjoittaneet esitämme, että kaupunki kaavoittaa Saaristotien (tie 180) varteen vähittäiskaupalle suunnattuja tontteja. Tonttien tulisi olla tien välittömässä läheisyydessä ja kulku niille helposti saavutettava maantieltä, jolloin kynnys asioida tienvarsiliikkeissä madaltuu. Toimeen on hyvä tarttua juuri nyt, kun Rauhalinnan asemakaavaa valmistellaan, koska osa liikkeistä voisi palvella myös tätä tulevaa asuinaluetta ja kaavoittajalla on mahdollisuus niveltää liiketontit osaksi kokonaisuutta. Rauhalinnan alueen lisäksi tulee tutkia mahdolliset liiketontin paikat muualtakin tien varrelta.

Tätä aloitetta tehdessä tiedostamme, että ns. läntisen ohitustien suunnitelmat ovat olemassa, mutta sen toteutumisaikataulu tullee venymään pitkälle seuraaville vuosikymmenille, joten maailman muuttumista odotellessa, Kaarinan pitää toimia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.